Podařený chléb
Dnes se pekařským učňům, pod vedením paní „mistrové“ Jarušky, opravdu podařil. Vždy tomu tak není. Pochopitelně. Vždyť se teprve učí.
Cibulový chléb-kombinovaný způsob vedení
Jak sám název napovídá jedná se o chléb s restovanou cibulkou. Ta se v daném množství přidá do připraveného těsta. Kombinovaný způsob vedení znamená, že je těsto kypřeno droždím a kyselou složku mu dodává stabilizovaný tuhý kvas.
Organolepticky, neboli smyslově (subjektivně) posuzované hodnocení dopadlo nad očekávání, tj. velmi dobře. Nádherná vůně po restované cibulce (stejně jako když děláte základ na guláš nebo na roštěnky) se šířila již ve školní kantýně, pak v mém kabinetě a teď se šíří v kuchyni a line se mi pod nos až sem k počítači. Střída je pružná, vláčná, a má přiměřené póry. Kůra je tvrdší, pevná, křupavá a potřebné síly, aby zabránila předčasnému vysychání. Povrch je nevlažený, se stopami mouky a reliéfu ošatky. Chuť má přiměřeně slanou, při kousnutí do místa s cibulkou mírně nasládlou.
Galerie fotografií.