Cuketové zelňáky
Suroviny:
- 2 středně velké cukety
- ½ plechovky kysaného zelí
- 3 lžíce pš. hladké mouky
- 2 lžíce žitné mouky
- 2 lžíce strouhanky
- 1 sáček instantního droždí
- lžička cukru
- 1 sáček prdopeč
- 6 stroužků česneku
- Sůl, kmín, majoránka
Postup:
V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme moukou a necháme asi hodinu rozkvasit.
Cukety oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo (okurkové struhadlo), prosolíme a necháme „vyplakat“. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu.
Zelí překrájíme na kratší vlákna a přidáme do mísy k cuketám. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Promícháme. Přidáme kvásek a uděláme těstíčko. Dosolíme podle chuti. Pak už jen smažíme na malém množství oleje po obou stranách.