Domácí pekárna Panasonic SD-253
Pár poznámek a postřehů
Co budeme potřebovat
Varianta chleba s houbami a slaninou.
- 300 g Pš.M.“Zlatka“
- 100 g Celozrnná špaldová
- 50 g hřibů v sladkokyselém nálevu
- 50 g uzený špek na kostičky
- ostatní suroviny dle seznamu receptů v návodu k obsluze
-
PŠ/Ž
-
320 ml voda
-
1 lžíce olej
-
300 g PšM
-
240 g ŽM
-
1 lžička cukru
-
2 lžičky soli
-
kmín drcený
-
1 bal. 7 g droždí sušené
-
doba pečení 3,5 hod.
-
barva střední
-
Nějaká poznámka
(nevím k čemu patří – jen k archivaci, abych mohl vyhodit papírek)
- 320 ml mléka
- 40 g rostl. másla (rozpušť. – Hera)
- 500 g Pš polohrubá M
- 30 g solamylu
- 1 lžička soli
- 1 lžička soli
- 1 lžička droždí
- vel.I, (3;09)
Pozn.
- 100 g krystalový cukr
- 1 dl studené vody
Smícháme a pomalu přivedeme do varu. Necháme vychladnout
Hmotnosti
Zeleninový s meltou místo vody. Po upečení 794 g
3sýrový, hotový výrobek 738 g
Vícezrnný z Labety – 826 g
MLÉČNÝ CHLÉB – různé varianty
*) – saf – instant (modrá vlaštovka)
Když budete mít zakyslou smetanu například 190 ml, tak uberte mléka (poměr sypkých a tekutých složek musí být zachován). Během hnětení jsem kontroloval těsto, jak je volné a „přicvrknul“ jsem trochu vody.
Máslo z lednice jsem popustil v mikrovlnce, přidal mléko a smetanu (také studené z lednice) a promíchal a prohřál – ovlažil v mikrovlnce.
U Panasonicu je pořadí dávkování tak, jak je napsáno v receptuře. To znamená napřed sypké a nakonec voda. (Vypozoroval jsem ale, že u jiných pekáren je tomu právě naopak.)
MLÉČNÝ CHLÉB se zakyslou smetanou
(jiná varianta)