Houbová ze žampiónů a hlívy ůstřičné
Suroviny
- 200 g žampiónů
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 30 g hladké mouky
- 125 ml kysané smetany
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
- Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k houbám. Vše zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Potom přidáme mouku, kterou jsme napřed nasucho orestovali v rendlíku, ochutíme pepřem a uvedeme do varu. Do takto připravené omáčky vlijeme smetanu a necháme za stálého míchání asi 3 minuty povařit.
Podáváme s knedlíkem.
Poznámka
Mouku můžeme také rozkvedlat v troše mléka, vody nebo smetany. Nebo můžeme použít instantní hotovou jíšku, nebo do zásoby udělanou jíšku , kterou uchováváme v lednici.