Krůtí s brambory z pekáče
Suroviny
- 1/2 kg krůtí kýty bez kůže
- 6 brambor
- 1 cibule
- 1 bílá paprika
- 4 cherry rajčátka
- 1 šlehačka
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- voda
Postup přípravy receptu
- Maso umyjeme, osušíme, vetřeme do něj koření a necháme do druhého dne v lednici odležet.
- Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriky na čtverečky a rajčátka necháme v celku.
- Do pekáče vrstvíme postupně cibuli, maso, brambory, papriky a rajčátka, pak opět maso a nakonec brambory.
- Nakonec zalijeme šlehačkou a pečeme do změknutí masa a zabarvení brambor. Tekutina by měla být odpečená.
Poznámka
Vhodnou přílohou je okurkový salát se zakyslou smetanou a kyškou.
Kdo má rád a může, tak si dá i tatarku. Domácí tatarku děláme z majonézy přidáním na jemno nastrouhané cibule a kyselé okurky plus sůl a pepř.