Hotovky,  Ich,  Potraviny,  Poživatiny,  Recepty

Na talíři

Myslím jídlo.

Jak jinak? Taková je zvyklost, aspoň u nás ve střední evropě.
Samozřejmě jsem viděl, že se jinde nejí příborem, ale jí se rukama.  Tím vůbec nechci říct, že by to byly nějaké nekulturní národy, spíš naopak. Zkoušel jsem to, ale neuměl jsem dát k sobě prsty tak, abych donesl k ústům nějaké sousto. Oni ale mají mnohdy takovou placku, kterou používají jako lžičku.
Říká se, že jíme očima. Tak se proto snažíme to na talíř „načančat“ tak, aby to nějak vypadalo.

Zeleninový salát, emulze z dijonské hořčice, utopenci z gothaje a vejce na tvrdo
Salát s emulzí, utopený gothaj a vejce
Zeleninový salát s emulzí z hrubozrnné hořčice, chorizo a volská oka
Salát s emulzí, chorizo a volská oka

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.