Vcelku netradiční guláš
Vcelku netradiční guláš
Recept od: vlastní
Počet porcí: 8
Kategorie: maso
Doba přípravy: 60 minut
SUROVINY:
250 ml rostlinného oleje
1 čabajka-pravá
100 ml Rama Culinesse
50g restovaná cibulka
20 g (cca1/2 sáčku) paprika sladká
2 lžíce hladké mouky
2-3 lžičky Bujo pikantní „Vitana“
4 středně velké sladkokyselé okurky
1 kg vepřového plecka
1-2 lžičky soli
10 dkg salámu Herkules
POSTUP:
Maso nakrájíme na větší kostky, čabajku nejprve na kolečka a pak na čtvrtky, salám Herkules na kolečka a pak na nudličky, do většího tlakového hrnce dáme rozpálit olej splečně s Ramou Culinesse, přidáme a necháme zpěnit papriku a sypký bujón Bujo pikantní , pak přidáme maso a malou lžičku soli a necháme uzavřít póry, zhruba po 5 minutách přidáme čabajku, herkules a restovanou cibulku, zalijeme cca 1 litrem vařící vody, hrnec uzavřeme a necháme povařit asi 1/2 hodiny od foukání, poté hrnec odtlakujeme a zkontrolujeme měkkost masa, v 1 litru studené vody rozšleháme 2 lžíce hladké mouky a vlijeme do vařícího guláše, zároveň přidáme na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky a necháme vše 20 minut povařit, pokud je guláš ještě příliž řídký dohustíme Hotovou jíškou tmavou „Knor“, případně dosolíme cca 1 lžičkou soli.
***
***