Zapečené hot-dogy
Suroviny:
- 6-8 malých bagetek
- 6-8 párků
- 6-8 PL majonézy
- barbecue alebo sweet onion dresing
- 1 konzerva fazolí v čili omáčce
- strouhaný sýr
- 1 cibule nakrájená na kostičky
Postup:
Pekáček vyložíme pečným papírem. Troubu předehřejeme na 180 0C. Bagetky nakrojíme co nejvíc, ale tak, aby ještě držely pohromadě. Vnitřní řezy potřeme majonézou a trochu dresinku. Bagetky rozmístíme na pekáč a do každé vložíme párek. Na pátky navrstvíme čili fazole, strouhaný sýr a nakonec kostičky cibule.
Zapékáme, až párky začnou „bublat“ a sýr se dokonale rozpustí. Můžeme zapékat tak dlouho, až se nahoře vytvoří růžová kůrčička. Pozor, aby jsme bagetky příliš nevysušili.
Poznámky k surovinám:
Složení sterilovaných fazolí: fazole bílé, pitná voda, sůl, rajčatová omáčka, chilli, cukr, škrob, koření
Složení omáčky barbecue: pitná voda, rajčatový protlak, cukr, sirup cukrový, sójová omáčka (sójový hydrolyzát, stolní víno, chuťové látky (E621, E631, E27), kvasnicový výtažek, chilli extrakt, směs koření, česnekový extrakt), ocet vinný, švestková povidla (švestky, jablka, pektin), jedlá sůl max. 3%, aromata, barvivo karamelová barva, pepř černý mletý, konzervant (sorban draselný, benzoan sodný). Může obsahovat stopy lepku, vajec, mléka, celeru, lupiny.
Takže jak je vidět, tak to opravdu není vhodný dárek pro dítě…
Zdroj: Anetka, Slovakia