Zelí vyndáme ze sáčku
A několikrát ho překrájíme.
Do hrnce nebo kastrolu dáme popustit na kostičky nakrájený uzemý špek. Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a drcený kmín. Přilijeme trochu vody a dusíme. Po určité době přidáme nastrouhaný brambor, přidáme ještě trochu vody a ještě dále necháme mírně provařovat, aby nebyly brambory syrové.V případě potřeby dosolíme a přikápneme trochu octu. Když má zelí požadovanou konzistenci, máme hotovo.
Jako přílohu můžeme použít dříve upečený vepřový bůček. Nakrájíme ho na plátky a na pánvi orestujeme.
K tomuto jídlu se skvěle hodí alkoholické nebo nealko pivo, případně s ovocnou příchutí.
Pokud si to dáme bez další přílohy, tedy bez chleba nebo bez knedlíku, je to dietní?
Asi ne.
Přesto, že bůček stejně jako špek jsou „bílé“ maso. 

+++

+++